Ny reflektion inför det som komma skall

För en månad sen stod jag inför långledigt. Något jag vanligtvis brukar vara kluven inför, men inte i år. I år kändes det mer än rätt att ha semester. Den har känts lagom lång, den har inte gått för fort. Tror vår planering bidrog starkt till den känslan.

Nu står jag inför långledighetens upphörande. På måndag ska kontoret åter äntras. Något jag vanligtvis välkomnar, sätter stort värde på vardagsrutiner. Det gör jag fortfarande, jag står fast vid att det ska bli skönt att komma in i vanliga gängor igen. Men jag gör det denna gång inte med lätthet. I år började en olustkänsla göra sig påmind i början av denna vecka. En olustkänsla som jag aldrig annars brukar få.

Innan semestern var jag full av energi, engagemang och motivation. När semestern började kraschade detta, känslor/tankar störtdök. Jag är redan fundersam på om det går att hitta tillbaka, kommer jag automatiskt tillbaka till det jag var fylld av innan semestern när jag nu kommer tillbaka? Eller blir det en kamp att nå det stadiet igen? I huvudet cirkulerar tanken och frågeställningen om att jag visste vad jag lämnade men att jag inte vet vad jag kommer tillbaka till. Har jag varit begriplig? Vilka turer har allt tagit? Någon/något gått förlorat? Blir det som jag befarar gällande konflikter (betoning på pluralis) i ett fall? Är jag rustad för det sistnämnda? Svar nej, det är jag inte. Det är det enda jag är säker på. Men finns annan väg än att härda ut? Antagligen inte. Inte som jag ser det, inte utifrån de förutsättningar som jag förstår.

Så välkommen till vardagsrutiner, men sen vet jag inte om jag välkomnar mer.

Behöver nog en aktivitet imorgon som verkligen tröttar ut hjärna och kropp, så inte tankar lever eget liv vid läggdags imorgon kväll. Känner dock inte till sådan aktivitet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s