Sticka ut hakan? Del 3

Oavsett om man är troende eller inte, så är kyrkan för mig ett ställe för lugn, tystnad och trygghet, välkomnande oavsett vem man är.

Oavsett om man är troende eller inte, så är det kristna budskapet för mig att se den lilla människan, den utsatta människan, för att stötta denna människa, helt villkorslöst och osjälviskt.

För mig behöver alla som arbetar inom kyrkans värld kunna stå upp för detta kristna budskap. Det gäller oavsett om du är präst eller kyrkvaktmästare eller städerska. Oavsett vilken roll du har, så behöver du stå upp för att kyrkan är enligt ovanstående.

För mig gäller detta även om man på andra sätt är engagerad i någon verksamhet förknippad med kyrkan, exempelvis medlem i kör.

Då rimmar det väldigt dåligt i mina öron att samtidigt sprida falska nyheter och rena påhopp av mer rasistisk karaktär. Att man inte är källkritisk. Att man inte tar reda på fakta. Att man inte ser historien bakom, ser individen bakom, som drabbas. Hur kan man ena stunden verka inom en verksamhet som är till för den lilla människan för att i nästa stund stödja rasism?

Tack för mig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s