Presenter till kommentatorer

Jag tror det var i början av 2014 som jag svarade på en utmaning på Facebook. Utmaningen gick ut på följande:

”Jag gillar tanken på att göra andra glada. Så jag deltar i detta Pay-It-Forward-initiativ: De första FEM personer som kommenterar på denna status med ”jag är med”, kommer att få en överraskning från mig någon gång under detta kalenderår – allt från en bok, en biljett, ett besök, något hemodlat eller hemgjort, ett vykort; Absolut någon överraskning! Det kommer att hända när stämningen kommer över mig och jag hittar något som jag tror skulle passa dig och göra dig glad. Dessa fem personer ska göra samma erbjudande i sin FB status och distribuera sin egen glädje. Kopiera bara denna text på din profil, (inte dela) så att vi kan bilda ett nät av samband och vänlighet. Låt oss göra mer trevliga och kärleksfulla saker för varandra under 2014, utan någon annan orsak än att få göra människor glada och visa att vi tänker på varandra. Hoppas alla får ett roligt, vänligt och kärleksfyllt år.”

Klockan är nu 23.30 och det återstår enbart 30 minuter av detta kalenderår och jag har ännu inte överraskat de som kommenterat. De var totalt 4 till antalet. Energin har inte varit med mig under stora delar av året som nu snart är till ända. Jag har inte kunnat tänka på denna utmaning i någon större utsträckning.

Vad göra tänkte jag då? Jo, mina överraskningar till dessa fyra individer får gå i tankens tecken. Hur uppfattar jag dessa individer? Vad vill jag säga med mina överraskningar till dem? Jag söker mycket i musikens värld, i texter och i känslan som förmedlas i tonerna. Jag har nu valt ut fyra låtar som tillägnas dessa fyra individer.

1. Tina
Denna låt, eller rättare sagt en textrad i denna låt, fick mig omedelbart att tänka på dig. Du och jag är som dag och natt när det gäller väder och vind, det är vi nog väl överens om. När jag hör denna textrad i denna låt, ”I would go to Alaska with you. I hate to freeze but I’ll sit on an ice floe for you”, så ser jag mig dig framför mig och att du mycket väl skulle kunna säga detta när du möter någon som du bryr dig väldigt mycket om.

2. Lena
En gång i tiden kände vi nog varandra bättre än vad vi gör idag. Vi har dock funnit varandra igen nu på Facebook och kanske kommer vi en dag återigen känna varandra bättre. Jag är öppen för det och för att inte längre vara ”unknown” för varandra.

3. Jennie
Det känns som om du är där du hör hemma, det känns som om du har hittat hem. Det känns som om du är lycklig, det känns som om du är tillfreds med allt runtomkring dig. Du har funnit honom och tillsammans har ni skapat er ett liv. Ni har också skapat ett nytt liv som vi alla ser fram emot att få träffa om några månader. Jag gläds med din glädje.

4. Jessica
Du är en av de starkaste människor jag känner, trots att jag får känslan av att du kämpar. Det kan gälla allt från hälsa, känslor, barn, relationer. Men vad du än ställs inför och hur mycket du än ibland faller, så kommer du alltid upp igen. Stolt och stark. Jag tror på dig.

Nu återstår enbart 10 minuter av detta år och jag vill avsluta med att önska alla ett GOTT NYTT ÅR.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s