Saknad

Man kan sakna någon som gått bort och inte längre finns bland oss i fysisk skepnad, som finns enbart i våra hjärtan.

Man kan sakna någon som valt att ta avstånd och tacka för sig.

Man kan sakna någon som aldrig varit här, men om allt hade fungerat så hade denna någon varit här eller åtminstone på väg.

Just nu är jag en storm av känslor. Frågan är hur länge jag har verktyg för att hantera det, utan att det bubblar över.

Glädje. Smärta. Ledsamhet. Frustration. Lycka.

Glädje över sonens enorma utveckling på sistone, som visar på att vi är föräldrar till en kille som börjar bli stor. En kille som det ständigt kommer nya ord och uttryck ur munnen på. En kille som mer eller mindre har valt bort middagsluren på dagis. En kille som har börjat visa lite intresse för toaletten. Troligtvis bara småbarnsföräldrar som känner igen sig och förstår detta.

Smärta över att stor kille förblir enda barnet. Smärta över att se behov av att dela, men som är ett behov som inte tillgodoses mer än på dagis. Visserligen inget fel i det, men det påminner om smärtan att inte bli en större familj. Jag är glad för vad jag har och kommer alltid att vara, men om jag hade haft ett val så hade det kanske sett annorlunda ut.

Ledsamhet som leder till deppighet. Ledsamhet över ens dåliga karaktär. Ledsamhet över känslan att vara okänd för min omgivning, att man faktiskt inte känner mig, den riktiga Linda Lundberg. Ledsamhet över saknad gemenskap.

Frustration över att allting spretar och man tappar det relevanta. Frustration över att man ser saker olika och ens egen syn inte kommer fram. Frustration över att inte finna ord för att få fram ens egna tankar och känslor. Frustration som övergått från att enbart gälla stora saker till att nu gälla minsta lilla beståndsdel.

Lycka över att jag trots allt har det jag har runt omkring mig, en make som älskar mig precis som jag är och en son som sprider glädje vart han än visar sig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s