Tema: Barn (igen)

I måndags kunde jag på Facebook läsa om en för mig okänd familj som drabbats av brand i hemmet. En familj som bl.a. bestod av fyra barn i åldrarna 5 veckor, 1 år, 4 år och 9 år. Hela hemmet ska inte ha brunnit ner helt, men i princip alla deras saker blev täckta av sot och andra diverse giftiga ting. Inget fick de ta med sig då sanering först var tvunget att ske. Kläder och blöjor blev två av de mest akuta behoven som uppstod. En vädjan om hjälp gick ut.

Det var lätt för oss att fatta beslut om att hjälpa till. Samma kväll plockade vi ihop ett par outfits var till de två minsta barnen, då de bar storlekar som Oliwer växt ur. Det blev även ett par nallar och en förpackning blöjor. Dagen därpå överlämnade vi detta till en bekant till familjen.

På ett sätt var detta det lättaste att göra, lätt att fatta beslut om att hjälpa någon i nöd och göra en god gärning. Samtidigt var det något oerhört svårt att göra, gå igenom Oliwers ”gamla” saker och göra sig av med dem. Vi vet att det inte blir syskon men att eventuellt sälja sådant som inte behövs…ja dit har vi nog inte riktigt kommit. Vi skulle kunna sälja allt från kläder till spjälsäng, men beslutet är svårt att ta.

Man får ju erkänna att det var känslosamt att gå igenom Oliwers kläder, att se att en pyjamas var kortare än tröjor han bär idag, att påminnas om hur liten han en gång varit. Något som alltid kommer att finnas i vårt hem, inramat, är Oliwers första body i storlek 40.

20140711-233151-84711618.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s