Den numera eviga kampen

En gång i tiden hade fru Lundberg perfekt blodtryck. Sen blev fru Lundberg gravid. Sen skenade blodtrycket och sjukskrivning och sjukhusvistelse var ett faktum.

Sonen föddes aningen för tidigt. Blodtrycket blev okej men fru Lundberg förvarnades om att hon nu fanns i riskzonen för att få problem med blodtrycket igen. Om det skulle bli efter en månad, ett år eller flera år kunde ingen säga.

Fru Lundberg kommer hem med sin lilla gosse, landar lite, gör besök på mödravårdscentralen såsom alla nyblivna mödrar. Då drar karusellen igång. Blodtrycket var inte helt okej. Regelbundet skedde kontroller på vårdcentralen men resultatet var ett faktum. Blodtrycket var inte som det skulle, blodtrycket var inte längre perfekt, ja fru Lundberg visade sig inte vara perfekt.

Efter ett x antal kontroller, konsulterades läkare som gjorde diverse olika undersökningar. Resultat: Fru Lundberg har lätt förhöjt blodtryck av okänd anledning. Medicinering påbörjades och efterföljande tre kontroller visade på godkända resultat. Det skulle nu dröja sex månader innan nästa kontroll.

Nu är vi där, sex månader senare. Vad blev då dagens blodtryck? Jo 148/95, förvisso inom gränsen för vad som är godkänt under medicinering, men ändå förhöjt. Givetvis glömde fru Lundberg en tablett dagen innan, vilket distriktssköterskan inte visste hur det påverkade dagens resultat. Så ny kontroll om 14 dagar.

När stannar karusellen? Och hur blir det om fru Lundberg skulle bli gravid igen?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s