Unik

När vi växer upp, säger vi oss vilja vara unika individer, inte vara som alla andra. Våra handlingar visar dock på att majoriteten av oss vill smälta in och inte sticka ut alltför mycket. Ju mer vi sticker ut, desto mer får vi hantera p.g.a. att vi står för att vi är annorlunda. Men jag uppmuntrar de unika egenheterna och ser gärna att de får mer spelrum.

Men ett litet barn har inte utvecklat detta tänkesätt. De jämför sig inte med andra, de verkar inte veta hur man gör. Tack och lov! De är som de är och agerar så spontant som bara barn kan göra. När man följer flera barn, blir man varse hur unika individer vi faktiskt är. Då blir man varse att vi inte följer något upprättat mönster, alla har vi olika förutsättningar som styr vår väg och startsträckan kan se olika ut. Oavsett om det gäller egenheter, utseende eller utvecklingssteg.

Oliwers startsträcka blev inte som vi först trodde. Han är född 6,5 veckor för tidigt med en vikt på 1625 gram och storlek 40 i kläder. Idag väger han 9510 gram och har storlek 80 i kläder. Lång och smal är han. Bland våra vänner går att finna en gosse som inte ens är fyllda 3 månader och som redan har storlek 68 i kläder. Han närmar sig snabbt storlek 80, alltså samma som vår 18-månaders. Som sagt, tala om att vi inte alla är skapta i samma form.

Fascinerande… Såna småsaker borde få en att sluta jämföra sig med andra. Men likväl gör vi det, i alla fall jag, och det gör mig nog inte alltid lika glad och välmående.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s