Eurovision Song Contest 2013

När det gäller svenska Melodifestivalen och dess vinnare, så finns det en sak som aldrig slår fel. Om jag tror på vinnarlåten, så går det åt pipsvängen för Sverige i Eurovision Song Contest. Om jag inte tror på vinnarlåten, så brukar det gå riktigt bra för Sverige i Eurovision Song Contest. Så då förstår ni alla vad jag kände för låten som tävlade för Sverige förra året. Och eftersom det var svårt att tippa om Robin Stjernberg skulle gå hem eller inte hos övriga länder, så blev givetvis resultatet att han hamnade mitt i smeten så satt säga.

När det gäller Eurovision Song Contest, har jag svårt att finna klara favoriter. År 2013 visade sig bli ett undantag. Två favoriter fick jag direkt, tyvärr fanns bara en av dem representerade i finalen, vilket kanske var tur det. Låt ett innehåller de mest fantastiska toner som skapats på denna jord, nämligen de irländska tongångarna. Åh vad jag vill ha en sådan flöjt och lära mig spela på den!!! Låt två innehåller en refräng som jag fortfarande går och nynnar på, trots att den inte gick till final. Åh vad besvikelsen blev stor i torsdags!!!

Jag minns inte när jag senast hade en sådan klockren favorit. Var det kanske för tio år sen, 2003, då Belgien lockade med sitt konstgjorda språk? Fortfarande underbar i mina öron. Den kom på andra plats det året, vann gjorde Turkiet (som jag tror brorsan höll på det året).

Så i Eurovision är det nästan tvärtom jämfört med svenska Melodifestivalen. Tror jag på en låt i Eurovision-finalen, så går det uppenbart rätt bra för den.

Grattis Danmark till vinsten i gårdagens Eurovision Song Contest!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s