Blodtryck del 5

I måndags var det dags för ”daten” med läkaren angående mitt förhöjda blodtryck. För första gången sedan hela den här följetongen tog sin början, så kände jag mig inte så frustrerad när jag gick därifrån. Antagligen var anledningarna flera:

  1. Läkaren nämnde överhuvudtaget inget om kost och motion.
  2. Läkaren ansåg inte att det var alarmerande utan menar på att jag har ett lätt förhöjt blodtryck.
  3. Läkaren ansåg inte att vi skulle lägga någon större vikt vid senaste blodtryckskollen eftersom jag då hade stressat dit, vilket givetvis påverkar resultatet.
  4. Läkaren gjorde en noggrann undersökning för att kartlägga om det finns en anledning eller inte som kan förklara det förhöjda blodtrycket.

Blodprov togs för att kunna kolla blodsocker och blodvärde. Hormonprover och något mer gick iväg för analys. EKG gjordes. De två förstnämnda och det sistnämnda var utan anmärkning. Resten får jag brev om när svaren har kommit. Givetvis kollades även blodtrycket.

Sköterskan som tog prover får på ett sätt gärna sticka igen, men på ett sätt aldrig mer. Hon stack på ett sätt som gjorde att jag inte kände något alls, vilket jag värdesätter högt. För er som inte känner mig, så kan jag berätta att jag har en släng av sprutfobi. För att vara säker på att inte svimma, måste jag alltid be dem att sticka utan att förvarna först samtidigt som jag tittar på ett helt annat håll. Men hon stack på ett sätt som gör att jag ser ut som en missbrukare. Mitt armveck blev ingen vacker syn och är fortfarande inte. Jag försökte få en bild av det, men det blev inte bättre än så här:

armveck

Så troligen har jag som sagt lätt förhöjt blodtryck utan klar anledning. Vi skulle testa att behandla med blodtryckssänkande preparat och se om det har någon effekt. Denna behandling påbörjades i tisdags och den 5 mars ska jag åter till distriktssköterska för koll av blodtryck. Ska bli spännande att se om det då är något lägre.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s